Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

VKGTT Stratégiai Környezeti Vizsgálata tematikájának véleményezése

2021.09.21

2021. augusztus hónapban megtörtént a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére, valamint a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság nyírségi területére készített Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv felülvizsgálata (VKGTT2) Stratégiai Környezeti Vizsgálata tematikájának véleményezése az érintett hatóságok bevonásával.


Az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I. 11.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdés b) pont ba) alpontja szerint azon tervek, illetve programok esetében, amelyek többek között a vízgazdálkodás számára készülnek és a tervekben keretet szabnak a környezethasználatot jelentő tevékenységek vagy létesítmények jövőbeli hatósági engedélyezése számára, a környezeti vizsgálat lefolytatása kötelező.
A beérkezett vélemények alapján a tematika véglegesítésre került, mely az észrevételekre adott válaszokkal együtt jelen oldalon és a http://www.fetivizig.hu/ honlapon megtekinthető.

 

Kapcsolódó dokumentumok:

 

Tematika_vélemény_válasz végleges.pdf

 

VKGTTSKV_egyeztetett_tematika.pdf

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.