Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Felsőfokú képzések a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán

2021.01.15

A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar hat féléves vízügyi üzemeltetési mérnöki, hét féléves környezetmérnöki és nyolc féléves építőmérnöki BSc képzéseket hirdet, melyek a vízgazdálkodás, a környezetvédelem és az építéstudomány területén nyújtanak korszerű ismereteket.


A bajai helyszínű, gyakorlatorientált képzéseket nappali és levelező munkarendben hirdetik, közszolgálati ösztöndíjas (nem önköltséges) és költségtérítéses képzési formában.  

A 2021. szeptemberében induló képzésekre kiemelt lehetőségekkel várja a Kar az érettségivel, illetve a már diplomával rendelkező jelentkezőket is.

    - A közszolgálati ösztöndíjas képzések valamelyikére való jelentkezés (levelező képzésen is) a már diplomával rendelkezők számára (is) tandíjmentességet biztosít, hiszen a támogatott félévek nem számítanak bele az állam által támogatott 12 félévbe.  
    - A tantárgyi akkreditáció során a már megszerzett ismeretanyag akár 70 százaléka elismertethető, így a képzés lényegesen rövidebb idő alatt is elvégezhető.
    - Igény és a megfelelő feltételek teljesülése esetén a jelentkező egyéni tanrendben teljesítheti a tanulmányi követelményeket, így saját ütemben haladhat az oklevél megszerzéséig.
    - Nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzési szakon is folytathatja tanulmányait, budapesti képzési helyszínen.
     - Számos szakirányú továbbképzés és az alapszakokhoz tartozó specializáció közül választhat.

A diplomával még nem rendelkezők részére a felvételhez emelt szintű érettségi szükséges. A Víztudományi Kar igény esetén biztosítja vízügyi ismeretek tantárgyból az emelt szintű vizsgára történő felkészítést.  

A Kar képzéseit a Magyar Mérnöki Kamara elismeri, szakmai tapasztalat igazolását követően különböző szakértői jogosultságok is szerezhetők.

A 2021. szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre 2021. február 15-ig lehet jelentkezni a https://www.felvi.hu/ weboldalon keresztül.  

Részletes információk a csatolt tájékoztatóban található elérhetőségeken olvashatók.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.