Gyengénlátóknak

Készül a Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

2017.02.15

A Kormány a 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozatban az öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) elkészítését írta elő a belügyminiszter részére.

 

A VKGTT az öntözési fejlesztésekkel leginkább érintett Alföld területére a felszíni és felszín alatti vízkészletekre készül a vízügyi és vízvédelmi hatóság, illetve vízügyi igazgatóság területi illetékességének megfelelően.


A tervet az Országos Vízügyi Főigazgatóság koordinálásával a Vízügyi Igazgatóságok készítik külső vállalkozó bevonásával.

 

A terv elkészítésének határideje 2017. március 31.

 

A 2/2005. (I. 11.) Kormányrendelet 1. §-a értelmében a Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Tervre környezeti vizsgálatot kell lefolytatni.

 

A stratégiai környezeti vizsgálatra készült tematikával kapcsolatos egyeztetés  a környezetvédelemért felelős szervekkel megkezdődött.

 

A tematika itt megtekinthető. A véleményeket a titkarsag@tivizig.hu e-mail címre lehet megküldeni március 17-ig.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.